logo box 450x250 apple nieuws

Opgelet bij nieuwe rotonde

Automobilisten opgelet bij de nieuwe rotonde Steinderweg/Michiel de Ruyterstraat!

En zeker als straks de scholen weer beginnen

Fietsers voorrang!
Voorheen, bij de oude rotonde had snelverkeer voorrang op fietsers. Bij de nieuwe rotonde hebben daarentegen fietsers voorrang op auto's!

Dat is in principe een goede zaak; het is veiliger voor fietsers en heeft een snelheidsremmende werking. Maar.... wij automobilisten zijn niet allemaal even oplettend, zeker niet als je gewoontegetrouw al jarenlang, elke ochtend via de rotonde richting autoweg kachelt.

Met een beetje pech wordt het daar een ravage als de scholen beginnen. De plaatselijke fietsenhandelaren en oudijzerophalers worden spekkoper, maar dat kan toch niet de bedoeling zijn...

Rotonde MdeRuyterstraat 10.08.2019

klik op foto voor vergroting

Waarschuwingsborden
Nadat de werkgroep Verkeer van het Dorpsplatform de gemeente geattendeerd op deze verkeersonveilige situatie, is gelijk actie ondernomen en heeft de gemeente gele borden geplaatst. 

Foto bovenaan: met dank aan Fons Verhoeve / Lokale Omroep Stein

Stefan
Ook bij het 'gewoontegetrouw, al jarenlang, naar de autoweg kachelen via de rotonde' dient men de vigerende verkeersregels in acht te nemen. Het plaatsen van (nog meer) waarschuwende borden vind ik persoonlijk erg overdreven.

Verder onderschrijf ik dat niet iedere automobilist even oplettend is. Dat kan ook niet wanneer je ziet met welke randzaken (voornamelijk mobiele telefoon) men bezig is tijdens het autorijden. In plaats van het plaatsen van additionele verkeersborden zou handhaving meer gepast zijn.

Laat reactieformulier zien