logo box 450x250 apple nieuws

Politiek

Natascha Wingelaar nieuwe wethouder Stein

Natascha Wingelaar nieuwe wethouder Stein

DDL 20151205 Wingelaar

(klik voor vergroting op afbeelding)

Dos-raadslid Natscha Wingelaar (41 jaar) werd in de raadsvergadering van donderdag 3 december 2015 benoemd tot nieuwe wethouder in het college van Stein. Zij neemt de portefeuille Economische Zaken en Steinerbos over van haar voorganger en partijgenoot Ron van Leuken. DOS, CMB, CDA, D66 en PvdA stemden voor haar benoeming. De overige partijen stemden op zichzelf (zonder dat ze kandidaat waren!) +-of blanco.

Van Leuken stapte op vanwege zijn politieke verantwoordelijkheid voor het exploitatietekort bij Steinerbos van 1,3 miljoen euro, terwijl de raad daar "slechts" 900.000 voor beschikbaar heeft gesteld. Het zegt natuurlijk al genoeg dat "Steinerbos" een aparte noemer in een wethoudersportefeuille is...
Waarom is er geen wethouder "Armoedebeleid" of "Zorg en Welzijn"?
Van Leuken neemt de plaats van Wingelaar over in de Steinse gemeenteraad en wordt daarmee de 9e (!) ex-wethouder in die raad.
De verstikkende deken die zij samen over de raad leggen wordt daarmee weer dikker. Zonde dat deze raad elk zelfreinigend vermogen mist.

Natascha Wingelaar heeft bestuurlijke ervaring opgedaan als voormalig partijvoorzitter van Dos, bij het Ronald McDonaldhuis in Maastricht, bij Maselant Businessclub en als personeelsmanager bij o.a. Meulenberg Transport.

Knap om steeds maar weer iemand weten te strikken die slapeloze nachten over heeft voor het doodvonnisdossier Steinerbos. Van de andere kant is de politieke schade beperkt als het weer misloopt... je wordt liefdevol opgenomen in de club van ex-wethouders.  

Jan Vranken
Steinerbos 2016 en verder.
Beste redactie en inwoners van Stein,
Ik wil bij deze graag zeggen, denk eens na over 'mijn voorstel'.
Handhaaf het binnen- en buitenbad. Hebben beiden een maatschappelijk e functie in Stein (zie ook bijvoorbeeld, de vergelijkende gemeente, Meerssen). Inderdaad, speeltuin, roeivijver etc. 'herbestemmen' tot een openbare functie in de vorm van een 'aangekleed wandelgebied'. Of Kees daarmee klaar is, kan ik moeilijk inschatten. Wat ik wel denk te weten is, dat in elk geval op dit item geen wethouder meer zal vallen en ook, dat Stein, zowel de inwoners en de gehele politiek, niet meer zullen 'strijden en vechten' voor behoud van het Steinerbos in deze vorm en hoedanigheid.

Jan Meijers
Beste meneer Vrancken,

Ook een wandelgebied kost geld.
Veel geld zelfs.
Tenminste als je het fatsoenlijk onderhouden wilt.
Extra nadeel Van dat idee is dat je ook nog eens geen inkomsten meer genereerd.
Mijn voorstel is veel eenvoudiger en goedkoper.

Zet het hel park en zwembaden in de etalage.
Geef het voor een symbolisch bedrag aan een investeerder.
Dan zijn we van de verschrikkelijke jaarlijkse lasten af.

Zo is het steinderbos aan Stein destijds ook aangeboden.
DSM gaf het probleem voor een gulden door aan een ander.

Overigens is dat geen garantie dat een wethouder die niet bekwaam is moet of mag blijven zitten waar hij/ zij zit.

Groeten Jan !

Laat reactieformulier zien

Gemeente Stein Actueel

Raadsvergadering | 12-12-2019

gemeenteraad 2018


Cijfers en feiten

cijfers feiten graphic

klik op afbeelding

Gemeente Stein Actueel

Vergunningen

Aanvraag omgevingsvergunning:

• Stadhouderslaan 245, 6171 KK Stein voor het uitbreiden van het buitenterrein van de gemeentewerf (zaaknummer O2019-194).
• Stationsstraat 48 6181 AJ te Elsloo, voor het plaatsen van een dakkapel (zaaknummer O2020-006)
• Julianastraat 37 6181 GN te Elsloo, voor het vergroten van een woonhuis (zaaknummer O2019-197)
• Bandkeramiekersstraat 11 6181 CL te Elsloo, voor het vergroten van een garage (zaaknummer O2020-005)

Besluit omgevingsvergunning:

• Ganzenweide sectie B nummer 5770, voor het verlenen van een hogere waarde vanwege industrielawaai, verzenddatum besluit 15 januari, zaaknummer M2019-022
• Dieterenstraat 7, 6171 JK Stein voor het tijdelijk wijzigen van het gebruik van horecapand naar schaftlokaal/kantoor en het plaatsen van een erfafscheiding, verzenddatum besluit 15 januari 2020, zaaknummer O2019-188.

Besluit weigering omgevingsvergunning:

• Pastoor Erckensstraat 14, 6181 ND Elsloo voor het oprichten van een zorginstelling, verzenddatum besluit 15 januari 2020, zaaknummer O2019-129.

Voor nadere informatie kunt u een afspraak maken via het algemene telefoonnummer 046-4359393 met de afdeling Dienstverlening, team Vergunningen, Toezicht & Handhaving.


Meldingen aan de gemeente

MijnGemeente app

Klik op de afbeelding voor een actueel overzicht van de meldingen via de MijnGemeente-app.