logo box 450x250 apple nieuws

Politiek

Politieke Soap


(klik voor vergroting)

De politieke soap in Stein dreigt The Bold and The Beautiful te evenaren. Niet alleen qua niveau, intriges en achterklap, maar ook omdat het maar blijft duren. Je kunt 3 jaar met sabbatical gaan en zonder probleem weer inhaken. De verhaallijn wijzigt niet, de gezichten niet, hooguit kleding en de rimpels.

Ook in de Steinse gemeenteraad heb je van die spelers die maar niet van het podium te krijgen zijn. Graad Coumans is er een van.

Zo bedankt hij om "gezondheidsredenen" als wethouder, terwijl iedereen weet dat de werkelijke reden "Steinerbos" heet. En 2 weken later is hij weer zo fit als een hoentje terug in de raad, nadat een fractiegenote ook al om gezondheidsredenen bedankt. Vanaf de zijlijn heeft hij handenwrijvend kunnen constateren dat "zijn" Steinerbos door de raadsmeerderheid werd omhelst.

Als VVD of DOS bij aanhoudende tekorten van meer dan 1 miljoen omstreeks 2015 de stekker uit Steinerbos trekken en het zwembad laten verzuipen, kan Coumans zeggen dat hij niet vóór gestemd heeft! Zelfs helemaal niet gestemd heeft en dus zijn handen in onschuld wast....Zo gaat dat bij politici!

De politiek in Stein -maar niet alleen daar- is erbij gebaat als er een wet komt die regelt dat raadsleden en wethouders maximaal 3 termijnen mogen uitzitten. Want als je in 12 jaar je idealen niet hebt kunnen verwezenlijken of je achterban hebt kunnen bevredigen, lukt dat de volgende 20 jaar ook niet meer! Hoog tijd dat er eens frisse scenarioschrijvers en spelers op het Steinse toneel gaan verschijnen........

Huub Lochs
machtspelletjes
De politieke macht spelletjes zijn weer bezig.
Dit alvast als voorproefje van de komende verkiezingen in maart 2015.
Voor mij hoeft dit niet meer.
Allemaal stemmingmakerij en elkaar de zwarte piet toespelen.
In plaats van het opgaan in een grotere gemeente zou het beter zijn om de gemeente opnieuw op te splitsen in deelgemeenten.
Kijk bijvoorbeeld naar de Randstad.
Alle ogen zijn hierop gericht, hoe groter hoe beter zegt men dan.
Inmiddels weten we wel beter,dacht ik zo.
Het is bezopen om te stellen dat schaalvergroting positief uitpakt.
Mijn mening,maar ook ik heb recht op deze mening.
Zo niet, dan is dat ondemocratisch !

Paul
Het is te hopen dat we zo snel mogelijk opgaan in een grotere gemeente. Op die manier worden we tenminste verlost van dit stelletje zwakzinnigen.
John
Even ter verdediging van dhr. Coumans. Als wethouder mocht hij helemaal niet stemmen voor dit plan. Hij was zeg maar "projectleider" en natuurlijk wil hij dan dat het door gaat. Maar uiteindelijk heeft de gemeenteraad -waar dhr. Coumans GEEN onderdeel van is- voor gestemd...
Laat reactieformulier zien

Gemeente Stein Actueel

Raadsvergadering | 12-12-2019

gemeenteraad 2018


Cijfers en feiten

cijfers feiten graphic

klik op afbeelding

Gemeente Stein Actueel

Vergunningen

Aanvraag omgevingsvergunning:

• Stadhouderslaan 245, 6171 KK Stein voor het uitbreiden van het buitenterrein van de gemeentewerf (zaaknummer O2019-194).
• Stationsstraat 48 6181 AJ te Elsloo, voor het plaatsen van een dakkapel (zaaknummer O2020-006)
• Julianastraat 37 6181 GN te Elsloo, voor het vergroten van een woonhuis (zaaknummer O2019-197)
• Bandkeramiekersstraat 11 6181 CL te Elsloo, voor het vergroten van een garage (zaaknummer O2020-005)

Besluit omgevingsvergunning:

• Ganzenweide sectie B nummer 5770, voor het verlenen van een hogere waarde vanwege industrielawaai, verzenddatum besluit 15 januari, zaaknummer M2019-022
• Dieterenstraat 7, 6171 JK Stein voor het tijdelijk wijzigen van het gebruik van horecapand naar schaftlokaal/kantoor en het plaatsen van een erfafscheiding, verzenddatum besluit 15 januari 2020, zaaknummer O2019-188.

Besluit weigering omgevingsvergunning:

• Pastoor Erckensstraat 14, 6181 ND Elsloo voor het oprichten van een zorginstelling, verzenddatum besluit 15 januari 2020, zaaknummer O2019-129.

Voor nadere informatie kunt u een afspraak maken via het algemene telefoonnummer 046-4359393 met de afdeling Dienstverlening, team Vergunningen, Toezicht & Handhaving.


Meldingen aan de gemeente

MijnGemeente app

Klik op de afbeelding voor een actueel overzicht van de meldingen via de MijnGemeente-app.