Skip to main content

UTOPIA
jongerencentrum 1970-1988

Top 40 - 1993

De Top 40 van week 50 in 1993 >

Het klinkt "nog-niet-zo-lang-geleden" het jaar 1993. Maar toch, als je deze highlights leest:

Bill Clinton volgt als 42e president van de Verenigde Staten George H.W. Bush sr. op. De eerste browser voor het World Wide Web komt uit: Mosaic versie 1.0. XS4ALL begint als eerste provider voor particulieren in Nederland. Wie in Elsloo heeft dan al een computer? De laatste Kuifje, nummer 26 van de 48e jaargang, verschijnt. Eerste editie van A Campingflight to Lowlands Paradise, een popfestival in Biddinghuizen. Yitzchak Rabin en Yasser Arafat ondertekenen de Oslo-akkoorden in Washington D.C. Met dit vredesakkoord krijgen de Palestijnen zelfbestuur in de door Israël bezette Palestijnse Gebieden. RTL 5 begint met uitzendingen. RTL 5 is de tweede zender van RTL Group die zich op Nederland richt. Het verdrag van Maastricht treedt in werking. Officiële oprichting van de Europese Unie. De schatrijke Colombiaanse crimineel Pablo Escobar wordt daags na zijn 44e verjaardag geliquideerd.

Op nr. 1 in de Top-40 staat een oude bekende: Meatloaf met "I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That)" Het bekende recept: de zanger in een theatrale rol als een soort Phantom of the Opera, een uiterst bevallige dame die hem van repleik dient, een gelikte clip die bijna een mini-speelfilm van 7:40 minuten is. Kortom, niet mijn ding maar het wordt een stevige hit en staat in Nederland 6 weken op plek 1.
Het was hun tweede en tevens laatste nummer 1 hit in Nederland, na "Paradise by the Dashboard Light" dat een gigahit was in 1978 en 1988. In 1993 werd dat volledig uitgekauwde nummer nog eens opnieuw uitgebracht, maar deed (gelukkig) helemaal niets. In 1995 volgde nog een laatste stuiptrekking en daarna werd het doodstil rond Meatloaf.

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien