logo box 450x250 apple toerisme

 
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Stichting Maaskentj markeert wandelroutes

Misschien heeft u ze al gezien, de gekleurde paaltjes in onze gemeente. Met de ietwat verlate start van de lente ploppen op dit moment niet alleen allerlei bloemen en planten uit de grond, maar dus ook gekleurde paaltjes. Als u deze paaltjes volgt bent u één van de vijf wandelroutes van de stichting Maaskentj aan het wandelen.

Maar misschien kunt u beter nog even wachten, want de mannen van de Vixia zijn nog volop bezig met het plaatsen van de gekleurde paaltjes. Vanaf juni kan iedereen definitief de wandelschoenen aantrekken en de paaltjes volgen.

De routes kunt u downloaden op de website van Stichting Maaskentj »

Logo Toeristische Werkgroep MaaskentjDe Stichting Maaskentj is opgericht in 2007 en is actief op het gebied van recreatie en toerisme. De werkgroep bestaat uit verschillende vrijwilligers en wij worden ondersteund door een medewerker van VVV-Zuid-Limburg. Er wordt nauw samengewerkt met de Gemeente Stein en dit heeft al geresulteerd in verschillende projecten.

Begin 2008 is de werkgroep begonnen met het ontwikkelen van de wandelbrochure Sprankelend Stein, wandelen in de Maaskentj. In deze brochure zijn 5 nieuwe wandelroutes opgenomen die wandelaars langs alle mooie plekjes in onze gemeente voeren. Denk daarbij aan een natuur route rondom Meers of aan een historische route door de oude kernen van Stein en Elsloo. In de wandelbrochure staan naast de route ook informatie van de bezienswaardigheden waar u voorbij wandelt.

Laat reactieformulier zien