Skip to main content

ELSLOO

Parkeer- en fileproblematiek Businesspark Stein

Onlangs is een onderzoek gestart naar de parkeerproblematiek op Businesspark Stein. Dit grootste bedrijventerrein van de gemeente Stein kamp al langer met overlast door op en naast de openbare weg geparkeerde personen- en vrachtauto's.

Bedrijven moeilijk bereikbaar
Diverse bedrijven zijn daardoor moelijk bereikbaar voor zwaar verkeer. Daar komt bij dat de bestuurders van deze illegaal geparkeerde auto's ook nog veel zwerfvuil achterlaten.

Het onderzoeksrapport moet in augustus klaar zijn, waarna in september een volgende bijeenkomst met de daar gevestigde ondernemers volgt.

Koolwaterstofstraat Elsloo

Op de foto (Google Streetview, klik voor vergroting) Koolwaterstofstraat waar een nieuwe rotonde gepland wordt. Links toerit richting Eindhoven; rechts afrit uit richting Maastricht. Rechtdoor toegang tot Chemelot. 

Nieuwe rotonde
Bij een eerdere bijeenkomst in april kwamen ook al de af- en toeritten van de A2 aan de orde. Dit zijn forse knelpunten tijdens de ochtend- en avondspits.

Om het verkeer vanaf de afrit uit richting Maastricht en de toerit naar richting Sittard in betere banen te leijden heeft adviesbureau Royal Haskoning DHV voorgesteld een rotonde aan te leggen op de Koolwaterstraat. direct achter het viaduct onder de A2.

Het zou overigens ook geen overbodige luxe zijn om op de Sanderboutlaan, bij toerit A2 richting Maastricht en afrit uit richting Eindhoven, ook een nieuwe rotonde te plannen. Want ook dat blijkt elke ochtend en avond een knelpunt van jewelste te zijn. Oversteken richting Beek lijkt soms op Russische roulette...
Maar daar heeft de gemeente op advies van Royal Haskoning DHV vooralsnog verkeerslichten voorzien.
De verwachting is dat deze werkzaamheden in 2021 en 2022 uitgevoerd gaan worden.

Bijlagen:

RaadInformatieBrief diverse onderwerpen Businesspark Stein

Rapport Analyse Verkeersveiligheid en Doorstroming af-en toeritten A2 Elsloo

Memo simulaties af-en toeritten A2 Elsloo

Stationsgebied
In 2020 wordt aan de Elsloose kant van de spoorlijn gestart met de herinrichting van het stationsgebied. Er komen nieuwe perrons waarna deze ook van Elsloose kant bereikbaar zijn zodat reizigers niet via de overweg naar het station hoeven te gaan. Daartoe worden fiets- en autovoorzieningen gerealiseerd. Auto's kunnen straks het station bereiken via de Sanderboutlaan (Businesspark Stein)

 

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien