Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Gemeente Stein doet in 2013 aangifte van vandalisme

Medio maart 2013 is in het Kasteelpark Elsloo een informatiepaneel vernield en is de gravure van Sjer Gelissen bij het Theehuisje in het kasteelpark beschadigd. Beide elementen werden in eind september 2012 geplaatst ter ere van de opening van het heringerichte Kasteelpark.

Bij de Zonput te Stein is een informatief paneel kapot gemaakt dat geplaatst is in het kader het Waterleerpad rond de Ur. Van al deze zaken heeft de gemeente inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Altijd aangifte bij politie
‘De gemeente doet altijd aangifte bij de politie als het gaat om vandalisme, zodat de kosten van het produceren en herplaatsen van de borden verhaald kunnen worden op de daders als deze worden gepakt. Ook eventuele herstelwerkzaamheden aan de gravure lopen aardig in de papieren. Het is triest dat dit soort informatieve elementen in de openbare ruimte doelwit zijn van vandalisme. Van andermans spullen hoor je af te blijven! Deze borden worden ‘hufterproof’ geproduceerd, maar tegen grof geweld zijn ze natuurlijk niet opgewassen’, aldus burgemeester Koopmans.

Herplaatsing
Gemeente Stein gaat de twee informatiepanelen herplaatsen. Voor het bord bij de Zonput in Stein wordt een andere locatie gezocht, dichter bij de openbare weg. De eventuele herstelwerkzaamheden aan de gravure worden nog nader bekeken.

Meld misdaad anoniem
Gemeente Stein verzoekt iedereen die hier informatie over heeft om dit te melden bij de politie (via 0900-8844), de gemeente (via 046-43 59 393) of via Meld misdaad Anoniem via 0800-7000. Kijk voor meer informatie op www.meldmisdaadanoniem.nl.

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien