Prinsen Gallerij Sajelaire Aelse 2020

Prins Roel II

In een vol en enthousiast Maaslandcentrum werd op zaterdagavond 11 januari 2020 Roel Hochstenbach uitgeroepen als Prins Roel II van CV De Sajelaire.

Roel was al lid van de Raad van 11 maar zet nu de kroon op zijn Vastelaovescarrière.

De prins en zijn vrouw Tessa wonen in de Wijngaardstraat. Daar is het tijdens elke optocht al een feestelijke boel, maar dit jaar zal het daar zeker knallen!

Prins Roel II CV De Sajelaire Aelse 2020 


 Senioren Prins Leon I

Op woensdag 15 januari was het Maaslandcentrum het domein van de senioren. Tijdens een goede en gezellige carnavalszitting werd Leon Quix uitgeroepen als Prins Leon ! De nieuwe prins en zijn prinses Margo wonen op de Dr. Poelsstraat.

Leon en Margo 2020


Jeugdprins Cyriel II

In een tjokvol en enthousiast Maaslandcentrum werd tijdens de Jeugdrevue Cyriel van Nuland als nieuwe jeugdprins Cyriel II uitgeroepen.
Cyriel wordt in maart 12 jaar en zit in groep 8 van Kindcentrum Aelse. De prinselijke residentie ligt op de Vinkenhof in Elsloo.

Prinsen en Prinsessen proficiat en maak er 'n mooie tijd van!

Jeugprins Cyriel 2020

 

Weer te koop: carnavalsposter van Aelse, editie 2020!

Al vele jaren brengt de stichting Wittemgenootschap Elsloo een eigen carnavalsposter voor vastelaovendvierend Aelse uit. De populariteit groeit nog steeds en dus zijn elk jaar weer meer huiskamerramen vrolijk beplakt.

Carnavalsposter Aelse 2020

Dé poster van Elsloo wordt steevast door een Elsloonaar gemaakt. Waren dat in het verleden mannen als Herman Post, Peter Hermans en Henk Sipers, dit jaar gaven wij voor het eerst een vrouw deze eer: Bernie Smeets (zie berniepaintings voor meer van haar werk). Theo Smeets sponsorde de drukkosten en dus gaat ook dit jaar de opbrengst weer in zijn geheel naar stichting Hope Project India.

Steun voor vastelaovend én het goede doel
Met het kopen van deze poster geef je niet alleen een gezicht aan de vastelaovend in je eigen dorp Aelse, maar je steunt er ook een uitstekend initiatief mee, dat ook vanuit Elsloo is ontstaan: de Stichting Hope Project India (SHPI). De hele opbrengst van de posterverkoop gaat naar deze stichting; de inzet voor het maken en het aan de man brengen van de poster is helemaal op vrijwillige basis.

Stichting Hope Project India
SHPI bestaat al 14 jaar en heeft in Dehradun in India het kindertehuis Hope Home opgezet, waar kinderen uit de sloppenwijken een nieuwe kans krijgen door scholing, voeding, verzorging en onderdak. Meer info: www.hope-project-india.nl

Wittemgenootschap loopt voor het goede doel
Het Wittemgenootschap Elsloo organiseert twee keer per jaar een voettocht naar Wittem en schenkt de opbrengst aan een steeds wisselend goed (soms lokaal) doel. Zo zijn er in het verleden donaties gedaan aan o.a. Stichting Kleine Monumenten, de Zonnebloem afdeling Elsloo, Fanfare De Maasgalm Elsloo, Conincxpop en in 2019 financierde het Wittemgenootschap een AED-apparaat bij café De Dikke Stein. Het maken en verspreiden van de carnavalsposter is een extra activiteit van de stichting.

Waar te koop?
Naast de huis-aan-huis bezorging door onze vrijwilligers (in een deel van Elsloo) is de poster ook te koop bij kadoshop Leenhouts. De enige echte carnavalsposter van Aelse kost nog steeds maar € 2,50.

Meer weten?
Wil je volgend jaar meehelpen de poster in je eigen buurt te verspreiden, neem dan contact op: . Ook als je interesse hebt om wellicht … de maker van de volgende poster te zijn.
Volg ons op Facebook: Wittemgenootsjap Aelse.

Aelser Revue

Op 7 - 8 - 14 en 15 februari wordt de jaarlijkse Aelser Revue opgevoerd. Dit jaar alweer voor de 43e keer... een prestatie van formaat en ongekend in Limburg.

Elk jaar weer een nieuw thema, veelal op de actualiteit gebaseerd. Dus dan ligt het bijna voor de hand dat de Revue dit jaar speelt in en rond een Medisch Zorgcentrum in het dorp.

Kaarten zijn vanaf 12 januari te koop in het Maaslandcentrum en bij Kadoshop Leenhouts.

Aleser Revue 2020

De Sajelair, vastelaovesgezet van Aelse in de maak

Sajelgezet

De redaksie van dees gezet is weer volop aan de sjlaag. Want bènnekort, midde in de vastelaovestied, zal de einigste jaorlikse Aelser gezet weer versjiene.
Wae kump dit jaor drin? Dat bepaalt geer veur ein grwat stök zelf!

Want höb geer ein komiese foto van eemes, weit geer ein leuke belaevenis, haet eine de plank flink mis gehouwe? Meld ’t bie de redaksie van de Sajelair.

Dat kent door get te bezörge op ’t adres Raodhoesstraot 11 in Aelse of geer sjik ein berich (mit of zonger foto) nao ein van de volgende e-mailadresse:
of nao

Veer vertaale alles zelf waal in ’t orsjineel Aelser plat. 
De redaksie raekent d’r op dat veer in Aelse weer ein sjwan gezet kenne oetbrènge. Alvas bedank!

De Sajelaire zoekt leden voor Optochtcommissie

CV De Sajelaire is op zoek naar leden voor hun Optochtcommissie van de jaarlijkse carnavalsoptocht, die komend jaar op zondag 23 februari zal plaats vinden.

photo 1558420034 e98aa2ce8cac

De werkzaamheden vinden die dag plaats tussen 12.00 uur en 18.00 uur en bestaan o.a. uit het aansturen van de wagens bij het opstellen, het begeleiden van de optocht, het regelen van verkeer en het bewaken van de veiligheid van onze deelnemers en toeschouwers langs de kant.

Belangrijke voorwaarde vanuit de gemeente is dat je geschoold wordt als verkeersregelaar. Dit kan online via een cursus met examen en uiteraard helpen De Sajelaire met de aanmeldprocedure.

Mocht je interesse hebben dan kun je contact opnemen met Danny Teunissen via mail: of telefonisch via 06-55777662.

Foto: Evgeni Tcherkasski

Uitslag Leedjes Konkoer en Sajelaire van 't jaar

Het Aelser Leedjes Konkoer 2019 is gewonnen door het zangduo M&M Aelse.

Het duo bestaat uit Ilona de Schwartz en Leon Maas. Beide zijn zeer actief binnen de Aelser Vastelaovend en vierden deze editie ook hun 1x11 jarig jubileum als zangduo. Het is de 1e keer in 11 jaar dat zij ook het ALK weten te winnen en de overwinning was volgens de jury meer dan verdiend. Dit jaar wisten ze te overtuigen met hun plaat “Aelser plat”, binnenkort ook verkrijgbaar via alle officiële verkoopkanalen. 

De Honky Tonky Willie Willie Wonky Showband, vorig jaar nog winnaar es Get jhel sjlechs, werd tweede en de top 3 werd compleet gemaakt door het zangduo Melanie & Claire.

Opvallend was dat duo Ongerhauf geen potten wist te breken. De geruchten gaan dat zij in het diepste geheim de focus hebben verlegd op internationaal succes en daardoor geen juiste voorbereiding op dit ALK hebben weten te creëren. De manager wilt, vooralsnog, geen reactie geven op deze geruchten en verwijst voor het laatste nieuws naar hun website.

De publieksprijs ging dit jaar naar Wim, Sjra en de Kuusje. Deze groep voortkomend uit een vorige winnaar de “Patsj op Boys” pakte deze prijs met hun stijlvol nummer “Es dich get ruuks”.
Het was weer een gezellige, ludieke Aelser aovend in een uitverkocht Trefpunt. De organiserende Sajelaire danken alle artiesten en het Trefpunt voor hun medewerking.

Sajelaire van t jaor

Leon Maas van het duo M & M had sowieso een prima avond want hij kreeg ook nog de versierselen opgespeld als Sajelair van ‘t jaor.
Sajelairinneke van ‘t jaor werd Anouk Paes-Janssen.
Sajelploog van ‘t jaor werd het Maaslandcentrum.

Nuuj CD "Es ist kaus bausen"

Nuuj CD van De Knöppele "Es ist kaus bausen" oet november 2019.
Mit mer leefs 16 nummers: 'n paar nuuj krakers en de res gouwe ouwe dijekletsers die tot-noe-toe allein op single of digitaal waore te kriege!
Treklies: Dat is ech waor/Sjei-wie-dei/Hallie Hallo/Alles-baeter-weiter/Hannelore/Fruhsjoppe/Maedjes/Hansie Dieter/Haut paol/Gelök môste plökke/Wo zin die manne gebleeve/Blief mèr dao/Autovaare/Gehakbal/Scheiswaltzer/Kôm nao Limburg

Noe te koup veur slechs 13,50 euro (inklusief verzendkoste) in hunne webshop. www.knoppele.nl

De Patronaatsknöppele - Auwt - LVK finalist 2002

In 2002 behaalden De Patronaatsknöppele uit Elsloo een verdienstelijke 13e plaats op het LVK met hun eigen nummer "Auwt".

Winnaar werd in dat jaar Frans Croonenberg met zijn klassieker "Wie d'r Herrgot Limburg hat gemaak" Hier de volledige uitslag in 2002 >

2Pees - Jeanette

Oet de ouw dwas ! De 2Pees mit Jeanette oet 't jaor 2000. Daonao grwatte hit van de Aelser Zaate Hermeniekes. 

Tilla en Netta met "Knatsj"

Uit de oude doos: Fons Meijers en Ivo van der Bijl met hun carnavalschlager "Knatsj"

Oet de auw dwas:

Aelser Revue Posters