Vastelaovend Concert Dikke Stein

Op zaterdag 19 januari zal de Baeker Hofkapel, in samenwerking met zanggroep E-motion, een schitterend vastelaovendsconcert verzorgen in zaal De Dikke Stein.

Ga genieten van mooie muziek en maak er een feestje van! De Baeker Pottentaote zijn er ook.

Zaterdag 19-01-2019 | aanvang: 20.30 uur | Café-Zaal De Dikke Stein Elsloo | GRATIS ENTREE
Dikke Stein Elsloo vastelaovend concert 2019

Galazitting zat. 26 januari 2019

Op zaterdagavond 26 januari, aanvang 19.30 uur, vindt in het Maaslandcentrum aan de Burg. Maenenstraat in Elsloo de jaarlijkse groots opgezette Galazitting van de Carnavalsvereniging de Sajelaire plaats.

Tijdens deze zitting wordt afscheid genomen van Prins Stefan I, die door de Auwt Prinsen letterlijk en figuurlijk geplukt zal worden.
Na een zeker weer verrassende en komische uitroepingscène (ingebouwd in een “Aelser Houf Uurke”) wordt de nieuwe prins van het Sajelaireriek geproclameerd.

Sajelaire Galazitting 2019 col

Uiteraard zullen diverse artiesten optreden tijdens het galaprogramma.
We noemen o.a. La Bamba, Guido van de Schintaler, de groep Don Kiesjot en Party Kryner.
De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Sajelkapel.

Na afloop van de zitting is er volop gelegenheid voor iedereen om kennis te maken met de nieuwe Prins tijdens het aansluitend Prinsenbal waarbij een welbekende DJ present is. En dat alles met als thema: “Sajele totdat de klok mit bitjes geit slaon…..!”

Kaarten ad Euro 12,50 voor de Galazitting zijn vanaf 13 januari a.s. verkrijgbaar in het Maaslandcentrum, Kadoshop Leenhouts aan het Dorine Verschureplein en bij Kantoorboekhandel Knoben in de Raadhuisstraat.  

Galatour 27 januari 2019

De stichting Aelser Artieste Collectief organiseert op zondag 27 januari 2019 een muzikale trektocht langs 3 Elslose café's. Maar liefst 8 artiesten zullen op de diverse podia een optreden verzorgen. De deelnemende artiesten variëren van plaatselijke helden tot en met artiesten, die hun sporen al verdiend hebben in de Limburgse muziekwereld.

Galatour 2019 poster

In de 3 café's worden een muzikaal programma van ongeveer anderhalf uur gepresenteerd, met een eigen programma en hoogtepunt, zodat geen enkel optreden hetzelfde is.
De start is om 14.00 uur in café De Dikke Stein. Om 16.00 uur gaan alle remmen los bij 't Trefpunt.
Om 18.00 uur is het tijd in café Oos Heim voor Sjoenkelmania. 

Dus...
Houdt u van “sjpas en plezeer” en Limburgse (carnavals)muziek, wilt u in een ongedwongen sfeer artiesten ontmoeten of met hun, kom dan op zondag 27 januari naar Elsloo en bezoek de diverse cafés. Natuurlijk kunt u ook meetrekken in de gezellige stoet die van café naar café trekt.
Voor nadere informatie: email:  | tel. 06-10885194

Seniorenzitting woensdagmiddag 30 januari

Woensdagmiddag 30 januari wordt in het Maaslandcentrum in Elsloo weer de traditionele seniorenzitting van de CV de Sajelaire gehouden.

Naast Elsloose artiesten zullen ook weer bekende Limburgse entertainers op de planken verschijnen. Wij noemen o.a. Ziesjoem, Wiel Vincken, Claire Dekkers, Frans Croonenberg en nog enkele mystery guests.

Op deze zitting zal afscheid genomen worden van seniorenprinses Marij Ubachs-Steps, maar ook zal de nieuwe seniorenprins (of prinses) op de gebruikelijk orginele wijze uitgeroepen worden.

De nieuwe Prins van de Sajelaire zal zich tijdens deze zitting voorstellen aan de ouderen van Elsloo. De organisatie is in handen van de Vereniging van Oud Prinsen en de CV de Sajelaire.

De zitting begint om 14.00 uur. Zaal open vanaf 13.00 uur en de entree bedraagt slechts 5 euro. Kaarten aan de kassa verkrijgbaar. Iedereen is welkom.

Kom nao Limburg - De Knöppele

"Kôm nao Limburg"  is de nieuwe single van De Knöppele.
De toeristentoestroom zal mytische vormen gaan aannemen; is het niet voor zang en muziek dan is het wel voor de mooie achtergrondplaatjes!

Nu te koop in hun webshop, met 2 nieuwe nummers: "Kôm nao Limburg" en "Wo zin die manne gebleeve"
Meer info: www.knoppele.nl

De Sajelair, vastelaovesgezet van Aelse weer in de maak!

De redaksie van dees gezet geit bènnekort weer aan de sjlaag.Want midde fibberwarie, midde in de vastelaovestied, zal de einigste jaorlikse Aelser gezet weer versjiene.

Sajelgezet

Wae kump dit jaor drin? Dat bepaalt geer veur ein grwat stök zelf!
Want höb geer ein komiese foto van eemes, weit geer ein leuke belaevenis, haet eine de plank flink mis gehouwe? Meld ’t bie de redaksie van de Sajelair.
Dat kent door get te bezörge bie HvPvHvB, Raodhoesstraot 18 in Aelse of geer sjik ein berich (mit of zonger foto) nao ein van de volgende e-mailadresse:
of nao

Veer vertaale alles zelf waal in ’t orsjineel Aelser plat.
De redaksie raekent d’r op dat veer in Aelse weer ein sjwan gezet kenne oetbrènge. Alvas bedank!

De Knöppele "Wo zin die manne gebleeve?"

Aelser Revue 2019

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 februari plus op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari wordt de jaarlijkse Aelser Revue georganiseerd, de 42 (!) alweer.

Aelser Revue 2019 poster

 

LVK 2019

LVK 2019 logoHet LVK 2019 wordt gehouden op vrijdag 15 februari in Maastricht.

Klik op onderstaande afbeelding om de playlist van de eerste halve finale op 11 januari af te spelen.

Als ouderwetse, niet al te actieve vastelaovesvierder tip ik Katja Henz - Kom mèt miech mèt! als eindwinnaar.

L1 LVK

Duo "Get Hjel Slechs" wint Aelser Vastelaoves Leedjes Konkoer

Voorafgaand aan het Leedjeskonkoer werd mascotte Gusjke door de Aelser Prinsen, Sajelaire en andere feestneuzen opgehaald in het Streekmuseum. Nadat het beeldje op z'n sokkel voor het voormalig gemeentehuis werd geplaatst, ging de Aelser Vastelaovend van start in zaal 't Trefpunt.

Sajelaire gusjke 2018

Op zaterdagavond 17 november 2018 wist het Duo "Get Hjèl Slechs" bestaande uit Joep Ummels en Stefan Frusch, opnieuw het Aelser Vastelaoves Leedjes Konkoer te winnen. Op gepaste afstand werd het Duo M&M eervol tweede en Duo Ôngerhauf wist beslag op de derde plek te leggen. Zoals altijd was het tot in de kleine uurtjes een gezellige boel in zaal 't Trefpunt.

Sajelploog van 't jaor: Jonkheit Dikke Stein
Sajelair van 't jaor: Seddik Ghoule
Sajelairinneke van 't jaor: Cindy Houben-Heyen

Sajelaire van jaor

Foto's met dank aan Facebook Aelsenaere en Sajelaire. 

Carnavalsoptocht Elsloo 2018

Mooie reportage van Lokale Omroep Stein over de Elslose optocht op zondag 11 februari 2018.