Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Valt er hier nog wat te beleven? Stein. Stil genieten.

Stein is voor velen nog een onontdekt geheim. Een geheim dat ze vanaf nu graag met iedereen delen. De gemeente Stein startte daarom op 28 maart 2017 in samenwerking met de toeristische werkgroep Maaskentj en VVV Zuid-Limburg, de promotie campagne ‘Stein. Stil genieten.’ De campagne bestaat onder andere uit een nieuwe toeristische website www.steinstilgenieten.nl en een humoristische videofilm die uitgaat van typisch Steinse karakteristieken.

Gemeente Stein speelt tijdig in op kansen
De campagne ‘Stein. Stil genieten.’ is een onderdeel van een pakket aan activiteiten die de gemeente Stein onderneemt om het toeristisch potentieel van hun gemeente optimaal te benutten. De ontwikkelingen rondom RivierPark Maasvallei zorgen er namelijk voor dat steeds meer mensen Maasdorpen gaan ontdekken.

Bij de buren in Maasmechelen, waar de natuur van het RivierPark al tot ontwikkeling is gekomen, zag men een verdrievoudiging van het aantal bezoeker. Met de (inmiddels breed gedeelde) ambitie voor het maken van een fietsbrug tussen Stein en Maasmechelen willen de gemeenten het fiets- en wandelnetwerk van beide Limburgen met elkaar verbinden. Maar ook bijvoorbeeld het allereerste grensoverschrijdende wandelevenement ‘de Maastrek’ dat in Stein startte en maar liefst 2500 bezoekers trok, behoort tot dit pakket aan activiteiten.

 

Stein. Stil genieten. from VVV Zuid-Limburg on Vimeo.

Promotie campagne
De promotie campagne ‘Stein. Stil genieten.’ bestaat uit het inzetten van offline- en online communicatiekanalen. De belangrijkste is de nieuwe toeristische website www.steinstilgenieten.nl. Deze website toont de bezoeker alles wat men in Stein kan doen en beleven. Zo kan men wandel- en fietsroutes gratis downloaden, overzichten bekijken van attracties, restaurants, accommodaties en bezienswaardigheden. Ook de hotspots van Stein staan beschreven, oftewel de punten die je als bezoeker zeker niet mag missen.
Stein heeft met zijn kernen een heel divers aanbod voor bezoekers en ligt daarnaast op een uitstekende locatie met uitvalswegen naar toeristische trekkers als Maastricht, Sittard, Aachen, Hasselt en Luik. Zo kun je stil genieten en onthaasten in Stein in combinatie met dagtrips naar deze steden.

Video
Speciaal voor de campagne is een videofilm opgenomen, welke met name via sociale media kanalen zoals Facebook zal worden gepromoot. De videofilm toont op een humoristische en ‘Steinse’ wijze, dat er in Stein van alles te beleven is. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de film op www.steinstilgenieten.nl.

Meer informatie
Meer informatie over ‘Stein. Stil genieten.’ is te vinden op www.steinstilgennieten.nl. Wenst u meer informatie neem dan contact op met VVV Zuid-Limburg per e-mail of telefonisch T. 043-6098 500.

Partners Genieten Stein

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien