Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Brilliant Business Awards 2024

  • Afbeeldingen | Bron: Brilliant Business (embedded) ©

Woensdagavond 10 april 2024 zijn in Sittard-Geleen de Brilliant Business Awards uitgereikt. Tijdens hét ondernemersevent van de Westelijke Mijnstreek zijn Nedlin Healthcare uit Elsloo, Bistrot-Bar De Etalage en Human Material Loop uit Geleen in de prijzen gevallen.
Zij behoorden tot de negen finalisten die uit meer dan driehonderd nominaties werden gekozen. De feestelijke uitreiking vond plaats in de Business Lounge van Fortuna Sittard.

Diamant
Nedlin Healthcare kreeg uit handen van wethouder Yvonne Salvino (Sittard-Geleen) een award uitgereikt in de categorie Diamant. De onderneming uit Elsloo werd door een vakjury gekozen tot de meest innovatieve ondernemer die een visitekaartje is voor de regio. Nedlin Healthcare nam het in deze categorie op tegen Dirix Elsloo BV uit Elsloo en Think Paper uit Windraak.

Parel
Bistrot-Bar De Etalage sleepte de award in de categorie Parel in de wacht. Daarmee mag het bedrijf zich een jaar lang de meest klant-, en/of servicegerichte onderneming in de Westelijke Mijnstreek noemen. Bistrot-Bar De Etalage uit Geleen ontving de award uit handen van wethouder Natascha Wingelaar (Stein) en liet daarmee Koffie Compleet uit Beek en Wehrung Architecten eveneens uit Beek achter zich.

Robijn
Burgemeester Christine van Basten-Boddin (Beek) reikte aan het Geleense bedrijf Human Material Loop de Robijn-award uit. Het kersverse bedrijf, een textielingenieur die werkt met menselijke haren, werd uitgeroepen tot de beste starter in de Westelijke Mijnstreek die in korte tijd een belangrijke speler in de markt werd. Human Material Loop nam het op tegen De Dwalende Dwerg uit Beek en Lyvia Dagbesteding uit Sittard.

Succesvolle vijfde editie
Met een uitverkochte zaal met ruim 250 aanwezigen was de vijfde editie van de Brilliant Business Awards wederom een succes. Naast de uitreiking was er volop ruimte voor ideeën en om te netwerken. Bas Hoogland, oud-commercieel directeur van Landal GreenParks, deelde een inspirerend verhaal over klantvriendelijkheid en het inspelen op uitdagingen voor ondernemers. Hiernaast heeft voorzitter van MKB-Nederland, Jacco Vonhof, ook de ondernemers uit de Westelijke Mijnstreek kort toegesproken.

Samen sterker
Ondernemerschap was niet alleen terug te zien bij alle genomineerde bedrijven en het publiek. Zo hebben Rabobank, Makado, Maastricht Aachen Airport, DaCapo College en VISTA college als sponsoren de kracht van samenwerking nogmaals onderstreept.

Initiatief van Beek, Stein en Sittard-Geleen
De Brilliant Business Awards zijn een initiatief van de gemeenten Beek, Sittard-Geleen en Stein. Met dit jaarlijks terugkerende netwerkevent eren en waarderen de gemeenten het schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek.

Meer weten? Kijk op de pagina van Brilliant Business en volg de Brilliant Business via Facebook en LinkedIn.


Nominaties 2024

De gemeenten organiseren dit evenement om het bloeiende bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek te eren en te waarderen. De afgelopen maanden konden ondernemers zichzelf en andere ondernemers opgeven voor een nominatie in drie prijscategorieën: Diamant, Robijn en Parel. Uit bijna 300 nominaties zijn door een onafhankelijke jury negen finalisten gekozen.

In de categorie Diamant, voor de meest innovatieve ondernemer die met ideeën of producten een visitekaartje is voor de regio, zijn genomineerd:
Dirix uit Stein (volgens mij ook uit Elsloo... )
Nedlin Hospitality uit Elsloo
• Think Paper uit Windraak

In de categorie Robijn, voor de startende ondernemer die in korte tijd een belangrijke speler in de markt is geworden met potentie voor de toekomst, zijn genomineerd:
• De Dwalende Dwerg uit Beek
• Human Material Loop uit Geleen
• Lyvia uit Sittard

In de categorie Parel, voor de meest klant- en/of servicegerichte onderneming, zijn genomineerd:
• De Etalage uit Geleen
• Koffie Compleet uit Beek
• Wehrung Architecten uit Beek

Onafhankelijke vakjury’s gaan binnenkort op bedrijfsbezoek bij alle finalisten. Zij kiezen na afloop de uiteindelijke winnaars. De ondernemingen die op 10 april winnen, mogen de titel ‘Winnaar Brilliant Business Awards 2024’ dragen en ze ontvangen een unieke trofee.

Programma
Het programma start om 19.00 uur. Naast de uitreiking van de awards biedt de avond ook inspiratie en de mogelijkheid tot netwerken. De presentatie van de avond is in handen van Fabienne Nijsten, bekend van omroep L1. Bas Hoogland, oud-commercieel directeur van Landal GreenParks, verzorgt verder een inspirerend verhaal over klantvriendelijkheid en uitdagingen voor ondernemers. Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, is ook aanwezig voor een kort woordje tot onze ondernemers.

Lees meer ⇢

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien